Toeristen Informatie Buren

Informatie
0344-571922

Ontdek Buren

In het vestingstadje Buren waant u zich in vroegere tijden. Het monumentale en daardoor beschermde stadsgezicht, zijn rijkdom aan historische gebouwen op loopafstand. Er is eigenlijk van alles: stadsmuren en wallen, grachten, een prachtige kerk met een even mooie toren, een raadhuis, een waag, een poortgebouw en een weeshuis, een synagoge, muurhuizen, musea, gezellige cadeauwinkels, restaurants, stadspompen, oude kanonnen en de molen "De Prins van Oranje".

Van de oude stadspoorten is er nog één bewaard gebleven, van het oude kasteel bestaan helaas nog alleen de fundamenten. De historie van de stad is nauw verbonden met de historie van ons koningshuis en Buren wordt daarom ook wel "Oranjestad"genoemd. De historie begint met het huwelijk van Willem van Oranje en Anna van Buren in 1551. Koningin Beatrix is nog steeds gravin van Buren en Willem Alexander reed de elfstedentocht onder de naam W.A. van Buren.


St. Lambertuskerk

 

Op 8 juli 1551 werd in de St. Lambertuskerk in het stadje Buren het huwelijk voltrokken tussen Prins Willem van Oranje en Anna van Egmond, Gravin van Buren.


Museum Buren & Oranje

Sinds 1988 is in het voormalig stadhuis het museum gevestigd. Hier wordt u geïnformeerd over ons vorstenhuis en de relatie met Buren.

Klik hier voor website .

Synagoge

 

Dit fraaie historische pand is eeuwen geleden gebouwd tegen de nu niet meer bestaande stadsmuur. Van 1804 tot 1880 werd het gebruikt als synagoge. Nu is het een facilitaire ruimte voor cultuur.

Klik hier voor website

Marechaussee Museum

In het voormalig weeshuis , gebouwd in 1612 is thans het Marechaussee Museum gehuisvest.

Klik hier voor website

De Prins van Oranje

Een stellingmolen uit 1714 , molenaars malen graan op vrijwillige basis. Open op zaterdag van 10.00-16.00 uur en meestal zondagmiddag.